Jannes Herman-Mostert | 31 oktober 2022

Stichting Seisund wil mensen met zichzelf, met elkaar én met de natuur in verbinding brengen. Bekijk het filmpje vooral, waarin plaatselijke projectleider (en voormalige Utrechtse!) Eveline je meeneemt in hun mooie plan. The Tree Party draagt graag bij aan dit mooie project. Je kunt al meedoen door bijvoorbeeld Seisund een ‘like’-je te geven op facebook. Hieronder een bericht van Eveline:

Over het project:

Op 16 oktober 2022 zijn er 92 bomen geplant in Estland in samenwerking met MTÜ Seisund.
In dit project komen mens, dier en natuur optimaal samen in een Silvopasture plantontwerp.

Zo geven de bomen schaduw aan graasdieren, in dit geval een kleine kudde schapen, maar ook bescherming tegen de wind en de takken kunnen gesnoeid worden om later in de winter als voer te dienen. Dit is een eeuwenoude techniek welk ook ‘treehay’ wordt genoemd.
De schapen geven de bomen extra energie door middel van urine en mest en stimuleren daarmee ook het bodemleven. Naast dat dit natuurlijk al een mooie samenwerking is, zijn er bomen gekozen welk nog een ‘extraatje’ geven aan de mens en natuur. In dit geval lindenbomen welk lindenbloesem geven voor bijvoorbeeld thee maar ook nectar produceren voor bijen en andere insecten. Wist je dat een volwassen lindeboom genoeg nectar produceert voor wel 20-30 kg per jaar?!

Stichting Seisund zet zich in om mensen meer in contact te brengen met natuur, maar ook met anderen en zichzelf. Cursussen in traditionele technieken en kunsten met praktische toepassingen zoals manden weven of kennis in permacultuur laten mens en natuur weer met elkaar samenwerken waardoor we veerkrachtiger worden voor de toekomst.
Voor meer informatie of contact https://www.facebook.com/Seisund