Wie zijn wij?

The Tree Party is een club van gedreven mensen met verschillende achtergronden en een gezamenlijke missie: met concrete actie de wereld een beetje beter maken. Dat doen we graag op een leuke manier, bijvoorbeeld door het organiseren van Tree Parties. Wil je meer weten over ons? Lees dan verder of neem contact met ons op.

“Verbeter de wereld, plant een boom!”

Het bestuur

Het bestuur van The Tree Party bestaat uit Jannes Herman-Mostert, Joren Harmanny, Cees Zweistra, Jan-Willem Liebrand en IJmert Muilwijk. Als bestuur komen wij regelmatig bij elkaar om de laatste ontwikkelingen te bespreken, zorg te dragen voor juiste besteding van beschikbare gelden en het organiseren van concrete plantacties en Tree Parties.

Jannes Herman-Mostert (1983) Utrecht, werkte voor ProDemos en het Leger des Heils. Inmiddels zet hij zich in voor het Robert Schuman Instituut, Budapest. In zijn vrije tijd zet hij zich in Voor The Tree Party. Zijn mening? Een boom planten is ‘een gebeurtenis die je gewoon mee moet maken‘. Het liefst doe je het zelf of help je mee. Deze stichting is een oude droom van hem, die nu is uitgekomen. Een instelling die meehelpt bomen te planten door, met & voor mensen. Er worden -helaas- nog altijd wereldwijd veel meer bomen gekapt dan geplant. Naast het concrete plantwerk en onderhoudswerk is bewustwording ook heel belangrijk. Lievelingsboom? Heb ik niet. Ja, de apenbroodboom of de trompetboom (catalpa). De ceiba! Er is zoveel moois en bijzonders. Als we van het planten en organiseren een feest maken houden we het het langst vol en komen we het verst. En ‘we planten ook ideeën, herinneringen en plezier!’

Dr. Cees Zweistra (1986) studeerde wijsbegeerte en ondernemingsrecht in Utrecht en Londen. Na afronding van zijn studies heeft hij een jaar gewerkt als vrijwilliger op projecten in Nepal en India. Bij terugkomst startte hij een promotieonderzoek aan de TU-Delft, dat hij inmiddels afrondde. Het onderzoek richtte zich op de relatie tussen Ethiek,  Empathie en sociale technologieën zoals Facebook en Instagram. Hij bestudeerde hiervoor onder andere het werk van de filosoof Emanuel Levinas.  Daarnaast werkt hij als zelfstandig jurist, doceert aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, en heeft met zijn vrouw Judith Immink een school voor Filosofie in Frankrijk het Centre Erasme waar zij samen een deel van het jaar de mensheid aanzet tot denken, in een plezierige omgeving. Vanuit The Tree Party wil hij stukken gaan schrijven over de mogelijkheid van meer bomen in de openbare ruimte (bijvoorbeeld in het lege terrein bij snelwegen). Zijn lievelingsboom? Allicht ook de rode wijnstok, maar zéker de boom der Wijsheid. Cees is vanaf het eerste uur betrokken bij Stichting de Tree Party.

Dr. Janwillem Liebrand (1979) is onderzoeker omgevingswetenschappen en ontwikkelingsstudies aan Wageningen Universiteit en inmiddels werkzaam aan de Universiteit Utrecht. Voor zijn werk heeft Janwillem drie jaar in Nepal gewoond en onderzoek gedaan in India, Bangladesh, de Filippijnen, Zuid-Afrika en Mozambique. Tevens is Janwillem aktief in het bestuur van Agromisa, een stichting voor het vertalen van  wetenschappelijke landbouwkennis voor praktisch gebruik en voorlichting aan kleinschalige boeren in de tropen. Voor The Tree Party richt Janwillem zich op het verkennen van nieuwe richtingen. Janwillem komt graag in het bos met hond Rambo en heeft een voorkeur voor loofbomen.

Joren Harmanny (1983) is oprichter en eigenaar van Groenpand, een sociale onderneming die in de verduurzaming van gebouwen adviseert, realiseert en bemiddelt. Joren studeerde milieuwetenschappen in Utrecht en volgt momenteel een opleiding permacultuur. In zijn middelbare schooltijd en studententijd werkte hij als tuinman en hielp hij hoveniers. Joren heeft een passie voor bomen en de natuur in het algemeen. Binnen de stichting is hij als penningmeester verantwoordelijk voor de financiën, waar hij inmiddels meer dan 10 jaar ervaring mee heeft. Joren’s favoriete boom is de Eik.

Ijmert Muilwijk(1984) deed de landbouwhogeschool in Dronten en Mileuwetenschappen aan de Universiteit Utrecht. IJmert deed onder meer brede maatschappelijke ervaring op als voorzitter van PerspectieF en de CNV-Jongeren. Zijn dagelijkse werk bestaat uit het bestieren van zijn bedrijf Groenpand . IJmert is in 2022 begonnen bij Energie Nederland. IJmert is een bevlogen mens, die ook in zijn vrije tijd veel met duurzaamheid bezig is.  Zijn ontspanning vindt hij onder meer bij lange wandelingen in de Noorse en Zweedse bossen.

Vrijwilligers

Bij The Tree Party zijn we ook altijd op zoek naar vrijwilligers. Heb je zin om met jouw talenten bij te dragen aan een groenere wereld? Neem dan contact met ons op! We zijn in het bijzonder nog op zoek naar goede coordinatoren van plantacties, communicatiespecialisten, fondsenwervers en financiële talenten!

Word ook vrijwilliger!