Jannes Herman-Mostert | 9 november 2019

Samen met het IVN, de Gemeente Utrecht en BSO Ludens hebben buurtbewoners en The Tree Party op 2 en 3 april een tiny forest (mini stadsbosje met groot diversiteitsgehalte) gerealiseerd bij de Baden-Powellweg, Utrecht. Eerder was de buurt al uitgenodigd mee te praten en mee te denken.  De tiny forest-trend, een theorie voor meer échte natuur in de stad van de Japanse Professor Miyawaki, lijkt hiermee weer een stapje verder gezet. Hoveniersbedrijf Hoek deed het grote voorbereidingswerk en de basisschoolleerlingen deden het plantwerk op 2 april. Een mooi schouwspel.  3 april werd het tiny forest met de naam ‘Eigenwijze Artan’ feestelijk geopend door wethouder Lot van Hooijdonk. Het gitaarduo Jeroen & Peter en een kleine borrel maakten het met zo’n 70 geinteresseerden een prachtig geboortefeest van het derde (maar zeker niet laatste) tiny forest in Utrecht.

Het Baden-Powellpark is opgeleukt. Kinderen en volwassenen kunnen van dichtbij een stukje wilde natuur zien groeien en ontwikkelen. Er is dan ook een mooi buitenlokaal voor lessen buiten gerealiseerd. Buurtbewoners doen af en toe licht onderhoudswerk aan het bosje. Verder kun je er altijd gewoon even langsgaan om te kijken. Er zijn 580 boompjes van inheemse soorten geplant, die een grote diversiteit aan insecten en vogels zal aantrekken. Hoe het bos zich ontwikkelt kun je zelf gaan bekijken. Er is geen vast draaiboek van de natuur, en ieder tiny forest is uniek!

The Tree Party is trots op haar initiatief en blij en dankbaar met de vele hulp en enthousiasme waarmee dit project is omarmt!

Mooi artikel hier van het Milieucentrum Utrecht.